Arttout

Arttout

Lies Beijerinck

Lies Beijerinck, beter bekend als ‘didge-mother’ van Nederland speelt didgeridoo sinds 1993. Op straat spelend heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld en is zo snel ontdekt door de Amsterdamse dance scène. Zo heeft ze met DJ Tiësto voor een publiek van 25.000 personen gestaan. Op alle grote podia in Amsterdam heeft ze gespeelt maar ook internationaal heeft ze haar sporen achter gelaten, elke zomer toert ze met haar band ‘3ple-D’ door heel Europa. De laatste jaren wordt Lies geregeld gevraagd door internationale bands en heeft zo door Israël en Australië getoerd. Ook gaat zij elk jaar een maand met stichting Klawer naar Zuid-Afrika en geeft kinderen speciaal onderwijs doormiddel van muziek. Ze staat bekend om haar krachtige percussive stijl. Met super duidelijke harmonische tonen en drie trompettonen in haar spel behoord ze tot de grootste spelers van de wereld. De laatste jaren is deze didgeridoo speelster verschillende malen naar Australië gereisd om master classes te volgen bij de oude meester Djalu Gurruwiwi, en heeft zo mede de deuren geopend tot traditioneel spel voor alle vrouwelijke didgeridoo spelers.

Workshop voor gevorderden met Lies Beijerinck

De gevorderden workshop zal in het teken staan van ritmes, accenten en compositie verder zal er een belangrijke focus liggen op verschillende manieren van circulaire ademhaling. Verschillende manieren van trompet tonen spelen en snelle ritmes komen ook aan de order. Er zal persoonlijke aandacht gegeven worden waar nodig. Als er nog tijd over is zal er gekeken worden naar samenspelen.

10 en 11 mei, 13.00 tot 16.00

Inschrijving: de weekendstage kost 100 €

Neem je pick-nick mee. Losse kleren en een kussen zijn aangeraden. Let op, beperkt aantal inschrijvingen.

Je inschrijving is pas geldig na overschrijving op rekening van Art Tout, nr. 953-0068638-28 met referentie Lies en de data van je deelname.

Concert door Lies Beijerinck

Zaterdag avond 10 mei vanaf 20.30: 10 euro

mailto: info@arttout.be